Direktlänk till inlägg 29 mars 2010
Deg | ||
5 dl vatten, fingervarmt | ||
1 dl mjölk | ||
25 gram jäst, 1/2 paket |
2 tsk salt |
1 msk honung, eller strösocker |
12,5 dl vetemjöl, + mjöl till utbakning |
Arbeta snabbt ihop den LÖSA degen. Strö över ett par msk mjöl över degen och låt jäsa 1-1,5 tim.
Värm ugnen till 240-250 grader.
Strö ut 0,5-1 dl mjöl på bakbordet och stjälp försiktigt upp degen. KNÅDA INTE! Jäsbubblorna ska få vara kvar.
Strö ytterligare lite vetemjöl över degen, knappt 0,5 dl. Platta till degen något.
Dela upp degen i bitar och lägg på plåtar täckta med bakplåtspapper. De blir lite olikformade pga att degen är lite kladdig, men så ska det vara.
Grädda bröden (de behöver inte jäsa) i mitten av ugnen i ca 17-20 min.
Låt bröden svalna utan handduk, så blir brödskorpan frasig och fin.
Receptet lånat från Tasteline.com
Sitter just nu på ett café i huddik kollar på utsikten i ens fönstret sjöbodar andra trafiken och nedanför mins fötter en massa fler folk som fikar. Nu blir strax en sväng i affärer alltid lika skoj. Sen blir det tacco kväll. :)...
Precis som alla andra år brukar det vara samma "skrot" på Selångers marknad men detta året hittade jag detta också :D...
Gjorde precis ett besök i mosters hallonbuske. Mums vad gott det är med stora trädgårdshallon!...
Härligt väder ännu en dag så då tog vi en fika mamma, faster och kusin. Blev glass, mums!...
Må | Ti | On | To | Fr | Lö | Sö | |||
1 |
2 |
3 |
4 |
5 |
6 |
7 |
|||
8 |
9 |
10 |
11 |
12 |
13 |
14 |
|||
15 |
16 |
17 | 18 | 19 | 20 | 21 | |||
22 | 23 |
24 | 25 |
26 | 27 | 28 | |||
29 | 30 |
31 |
|||||||
|