Direktlänk till inlägg 16 maj 2006
Stora päron eller äpplenär de jättestora kan man fråga bordsgrannen om han vill dela ett. Man behöver inte skala bara för att det skall vara fint. Det förutsätts att de är sköljda.Till päron och äpplen, brukar det också finnas en fruktkniv. Med den delar man frukten mitt itu och sedan skär man ut kärnhuset. Därefter skärs frukten i mindre klyftor med kniv och gaffel och äter dem i mindre bitar med besticken.Apelsin, skalar man inte med handen, använd även här fruktkniven. Sedan kan man äta klyftorna genom att ta dem med handen.Frukt med stora kärnorbiter man i och sedan spottar man ut kärnan på fruktgaffeln och lägger kärnan på tallrikskanten.Druvortill dessa brukar det finnas en druvsax att klippa av dem med, annars får man försiktigt nypa av. De äts med skalet på och är det stora kärnor får man diskret spotta ut dem i handen och lägga dem på tallrikskanten.Etikett docktorn
Sitter just nu på ett café i huddik kollar på utsikten i ens fönstret sjöbodar andra trafiken och nedanför mins fötter en massa fler folk som fikar. Nu blir strax en sväng i affärer alltid lika skoj. Sen blir det tacco kväll. :)...
Precis som alla andra år brukar det vara samma "skrot" på Selångers marknad men detta året hittade jag detta också :D...
Gjorde precis ett besök i mosters hallonbuske. Mums vad gott det är med stora trädgårdshallon!...
Härligt väder ännu en dag så då tog vi en fika mamma, faster och kusin. Blev glass, mums!...
Må | Ti | On | To | Fr | Lö | Sö | |||
1 | 2 | 3 | 4 | 5 |
6 | 7 |
|||
8 | 9 | 10 | 11 | 12 | 13 | 14 | |||
15 | 16 | 17 | 18 | 19 | 20 | 21 | |||
22 | 23 | 24 | 25 | 26 | 27 | 28 | |||
29 | 30 | 31 | |||||||
|