Välkommen - känn dig som hemma

Alla inlägg under januari 2007

Av Therese :) - 10 januari 2007 22:23

Efter jobbet åkte jag till killens mormor och morfar. Vi var nämligen bjuden på lutfisk (för de som tyckte om det) köttbullar samt potatis. Och massa god efterrätt. Därefter blev det en sväng på Coop och kollade in deras utförsäljning samt köpte kissemiss mat.Därefter begav vi oss hemåt.Väl hemma så hoppades jag på att min lilla misse som var ute skulle sitta på bron eller åtminstonde komma fram när vi kom hem. Så var inte fallet. Eftersom att de oftast brukar vara hemma när det är mörkt ute och vill då komma in misstänkte jag att något var fel. Så begav mig ut och leta lilla fröken. Fick efter ett tag hjälp av killen å. Hörde ett svagt mjau när jag stod på bron och lyssnade om hon svarade efter att jag "ropat/pratat" med henne.. Hörde svagt svagt ljud av mjauande. Killen gick mot skogen och började då höra mjau bättre så fortsatte en bra bit in och jag kilade efter lampa. Vi ropade på henne och plötsligt kikar jag upp i ett träd med knappt några grenar. Något rörde sig så tar ficklampan och där lyser. Där syns två lysande ögon ca 8meter upp i granen. hämtar en stege och lyckas då äntligen få ner henne! Överlycklig!!!!!!!!!!!!Nu måste jag sova. Dödstrött e jag!

Av Therese :) - 10 januari 2007 07:35

Finns det något som heter så? Hmms... Eller beror det bara på att jag har sovit asdåligt? Först så kunde jag inte somna när det väl var dags för läggning och sen så vid fyra inatt vakna jag av en sjudundrande smäll. Vad var det? Kollar ut genom fönstret och upptäcker att den omtalade stormen slagit till. Där ligger byggmatrial huller om buller och delvis även ute på vägen. Så då var det bara till att kila ut och plocka ihop de gamla skräpen som en gång låg i en fin hög i väntan på soptippen men nu låg utspritt över hela gården. Dessutom upptäcker jag en plåtbit som ligger och slår precis ovan bilarna så det blev till att flytta dom med. Skulle inte vara så lyckat med en stor buckla på bilen när man skulle dra iväg till jobbet.Nu är man ju iaf rätt trött och inte blir det bättre att man känner att man inte vill något då.. iaf inte för mig. Tjat och gnat, gnäll och skrik. Nej, riktigt så illa är det väll inte men.......dagen är ännu inte slut!

Av Therese :) - 9 januari 2007 22:47

Just nu tycker jag det ser ut som ett bombnedslag i rummet intill köket... Har tagit bort dörren och kapat ur ett hål så att vi ska kunna flytta dörröppningen lite. Kommer bli bäst så när vi ska fixa till i köket. Besiktningen idag gick rätt så bra trots allt... Fast man kan ju fundera på vad kalaset kommer kosta :S Tydligen blev de tvingat att ringa hit två gubbar till som skulle komma och kolla eftersom att det tydligen inte var enbart vedspis (som det stod på papperet). Blev lite små anmärkningar som lite små läckage här och var samt att ena kaminen fick vi inte ha om vi hade vedspis.. Tydligen några nya regler som inte varit tidigare... Så det blir att vi måste välja vedspis i köket eller kamin i vardagsrummet?! Återstår att se.. men vedspisen kan ju vara bra om det skulle bli strömavbrott då man har möjlighet att lätt laga mat medans kaminen enbart avger värme. Kanske ha kaminen på en inglasad altan?! Vi får se hur det bli.Nu är det dags att sova samt mysa med min lilla myskisse som kommer och vill gå på magen...Godnatt allesammans!

Av Therese :) - 8 januari 2007 21:08

Imorgon så är det brandskyddskontroll och jag kan ju bara tänka mig att det kommer bli anmärkningar här och där..Tydligen hade de varit och kontrollera hos killens kusin idag och där hade det varit anmärkningar på dörren till pannrummet, fallskydd på stegen, något med isolering och gud vet allt. Hur ska man egenligen veta hur det ska vara? Skicka ut någon föreskrift så man vet hur det ska vara så man kan åtgärda i förtid. Känns ju lite sent att börja hålla på nu med en massa så här sent när det är bäcksvart ute. Tydligen ska det vara rätt dyrt å.. och jag som hade hoppats på att min ekonomi skulle komma någotsånär i form.. Men så blir det nog inte.. :SNågot fallskydd finns iaf inte på stegen och skorstenen är dålig upptill.. men det är ju sånt som är planerat att åtgärda till sommaren.. jeje.. Lär väll bli en extra besiktning framöver känns ju onödigt när man redan innan vet att det lär vara fel *suck* :(

Av Therese :) - 7 januari 2007 11:46

Började prata med en gammal barndoms kompis på msn förut.. om att jag bor i hus numer och han säger då att han varit sotare i vårt distrikt.. så det visar sig att han har varit hos mig även fast det var innan jag bodde här.. Men det är rätt tufft egentligen med tanke på att det var en ensam man som bodde här och inte ens folket på byn har varit in i huset. Så då när vi flyttade in så kom folk och flockades kring dörren för att komma in och kolla.. Haha! Folk är bra nyfikna.Hittade även en bild från gatufesten på mig och jempa. Man kan ju fundera på vad vi har för oss.. Haha, men skoj var det iaf :D Och god taccos tallrik!

Av Therese :) - 7 januari 2007 09:45

Solen skiner och det verkar vara några grader kallt, eller? Hur som helst så tycker jag att det är underbart att det är lite soligt :D Gillar solen...Tydligen så kan man i tidningen läsa att de tror att sommaren ska bli jättevarm. Härligt! Syd bara att man inte är ledig hela sommarern. Tro vad som ska hända idag?! Kanske blir det så att vi börjar med nästa rum eller så tar vi det bara lungt. Vi väntar och ser. 8-D

Av Therese :) - 6 januari 2007 15:21

Väder har varit helt underbart idag. Solen har visat sig och enbart några grader kallt. Med täckbyxorna och jacka på så blev det aldeles lagomt varmt. Killens bror tjatade en hel del om att vi skulle ut och filma honom när han körde cross.. men så blev inte så mkt av.. ist så åkte jag skridskor och därefter inbjuden på lunch hos killens mamma och pappa.. Därefter hade de kommit på att killens mamma samt syster skulle kolla på mig när jag åkte.. så då var det bara till att remma på skridskorna igen och ut på isen. är ju nämligen så att i bagaget så har jag varit isprinsessa.. :DSå nu sitter jag här hemma. Sugen på något gott men kan dock inte säga vad. Chips? Kladdkaka? eller är det kanske chokladgodis (paradis eller After eight)? måste fundera på det och sen leta fram det jag vill ha och äta på! Haha!

Av Therese :) - 5 januari 2007 21:50

Efter hemkomsten från systerskalas så skulle jag "kalla in" mina två kissar som var ute. Enbart ena kom. Som vanligt så misstänkte vi att hon dragit iväg till grannen (killens föräldrar) och när killen kommer dit så visar det sig vara rätt. När han öppnar dörren så ser han en katt springa förbi inne medans en annan springer in när han öppnar dörren. Då är helt klart att ena är vår katt. Han försöker få tag på henne men lyckades inte. Så jag fick jag åka dit och försöka fånga henne. Och vi fick tag på en katt och åkte hem igen. Tyckte att kisse verkade lite orolig i bilen men tänkte att hon var väll lite sur, brukar kunna bli på dåligt humör när hon inte får som hon vill. Öppnar dörrarna och släpper ut henne. Det första hon gör är att hoppa upp i trädet och vägrar komma ner.. Efter ett tag så klättrar även en till av våra katter upp i trädet bredvid (nästan upp i toppen). Hur som helst så fick vi tag på katten som var längst ner (som vi trodde va mamma katt) och stänger in henne. Även de två små barnen kommer in efter ett tag.Det blir ett jävla liv.... Hmm... och katten har vita klor... dvs. Det är inte vår katt... det är grannens katt... (vår katts dotter) Vi har tagit fel på katten... Haha! Det blev till att åka tillbaka och byta katt. Väl inne så funderar de varför vi kom tillbaka så snart och alla utbrister i skratt när de inser att dom har vår katt och vi deras! Men när vi väl kom hem med mamma katt så blev allt mkt lugnare och de små barnen var inte alls arga och oroliga längre! :)Även att jag har hittat ett fint köksbord i ek samt 4 stolar till med grå sits... som jag på bild tycker ser fint ut... Men killens min säger att det har vi ingen plats för... Fast jag tycker egentligen att det vore bra att köpa när det är billigt. Men det lär väll aldrig bli av, eller?

Presentation

Gästbok

Fråga mig

1 besvarad fråga

Omröstning

Bloggplatsen ska i framtiden ha reklam på bloggen vad tycker du om det?
 Dåligt!!
 Bra!!
 Va?
 Lite reklam skadar väll inte?
 Ingen åsikt

Kalender

Ti On To Fr
1 2 3
4
5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15
16
17 18 19 20
21
22 23
24
25 26 27 28
29
30 31
<<< Januari 2007 >>>

Tidigare år

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Sök i bloggen

Länkar

RSS


Ovido - Quiz & Flashcards